18/3/08

Nocilla

Escric aquest post fruit de l'interès i l'impaciència que em genera l'entrevista que la Txell Bonet realitza a l'escriptor, per dir alguna cosa, Agustín Fernández Mallo, en el programa d'IcatFm Cabaret Elèctric. Interès perquè cada vegada que sento parlar a Fernández Mallo, no puc evitar sentir-me encisat pel seu imaginari estètico-creatiu. Impaciència perquè estic anhelant retrobar-me amb l'univers Nocilla de la seva nova obra, Nocilla Experience, que és ni més ni menys que la segona part de la seva trilogia batejada com a Proyecto Nocilla.

No puc parlar de Nocilla Experience, encara. Però sí puc parlar de la part anterior, Nocilla Dream. Una novel·la fragmentada i desfragmentada formada per microcapítols que ens transporten incessantment i volàtilament a universos paradigmàtics, amargs, obscurs i electrònics; moderns, materialistes i territorials; desèrtics i inundats; plens. O buits.

Sóc incapaç de fer-ne una valoració global. Segurament, si em miro Nocilla Dream com a llibre, em genera una certa incertesa i dubtes sobre la connexió històrica. És per això que opto per fixar-me en l'ètica literària d'aquests microcapítols que abans comentava, plens de dosis absurdes i científiques que ens remeten a una solitud i a una buidor davant la qual els éssers humans no podem fer res més que creuar els braços.

Poesia que deambula entre la prosa, la ciència i la matemàtica, Nocilla Dream és considerada una obra avantguardista i líder del que alguns ja han començat a etiquetar com a literatura pop. És sens dubte, la millor carta de presentació que podia realitzar el creador del terme poesia postpoètica.

1 comentari:

Imagina ha dit...

NOOOOOOOOOOOOOGHGHGHGGHHHHHHH!!! ÉS EEEEEELL!!!! AGUSTÍN FERNÁNDEZ MALLO UN ALTRE COP!!! JUASSSSS!!!

Qun home més freak... Amb el v´ctor i el Marc vam fer un treball d'anàlisi d'un programa de ràdio anomenat Nautilus, i va coincidir que en un dels programes que vam analitzar l'entrevistaven a ell en motiu de la presentació del Nocilla Dream... Simplement genial, va ser mitja hora de no parar de riure. Crec que algú de naltros encara conserva la gravació... Aviam quan la tornem a sentir... Juassss!!!

Com va la setmana santa?